Kosttillskott
Optimering av näringsämnen

Du har förmodligen redan läst eller hört en eller två saker om detta ämne. Kosttillskott diskuteras ibland kontroversiellt. Du kan hitta många artiklar på internet. Tro inte på allting blint, utan leta efter pålitliga och seriösa källor, tänk efter och bilda dig sedan en egen uppfattning!

Jag vill här begränsa mig till att ta upp några viktiga fakta.

Enligt undersökningar har näringsinnehållet i vår mat minskat många gånger under de senaste årtiondena. Om ett äpple 1985 hade ett C-vitamininnehåll på 5 mg var det 2002 endast 2 mg, dvs. 60 % mindre. Eller bananen: 1985 innehöll den 330 mg B6-vitamin, 2002 bara 18 mg - det är 95 % mindre! (Källa: läkemedelsföretaget Geigy (Schweiz) 1985, livsmedelslaboratoriet Karlsruhe/Sanatorium Oberthal 1996 och 2002).

Vad är orsaken till detta?

Jordbruket har förändrats mycket under de senaste årtiondena. Odlingen av grönsaker och andra livsmedel har optimerats med tanke på kvantitet och lagringsmöjligheter. Allt måste växa mycket och framför allt snabbt (mer och mer gödsel på jordar som varit utarmade i flera år). Flera skördar per år är ekonomiskt bäst. Naturliga rovdjur, skadedjur och ogräs på åkrarna oskadliggörs med gifter (bekämpningsmedel, svampmedel). I Europas många enorma växthus, som nästan alla har hört talas om vid det här laget, odlas vår mat oftast inte ens längre i jord utan i näringslösningar. Vissa växter har inte sett en enda solstråle under växtsäsongen.

Långa lagringstider för livsmedel har en negativ inverkan på näringsinnehållet. Det betyder att ju längre ett äpple har lagrats - vilket kan vara flera månader - desto mindre näringsämnen innehåller det när du äter det.

Livsmedlens ibland oproportionerligt långa transportvägar minskar också deras näringsinnehåll. För att inte tala om den ekologiska aspekten.

Vad är det då som hamnar på bordet? Grönsaker och frukt som odlas på utarmade jordar, förorenade av gödningsmedel och bekämpningsmedel, oftast smaklösa och näringsfattiga. Även ekologisk kvalitet innehåller inte längre lika många näringsämnen som tidigare. Trots detta innehåller ekologiska livsmedel bevisligen mer näringsämnen än livsmedel från konventionell odling.

En annan aspekt är vårt sätt att leva

De flesta människor lever i ett konstant hektiskt tempo och lider av stress och press. Kroppen reagerar på vårt psyke/livsstil med biokemiska processer som i sin tur kan utlösa ett ökat behov av vissa näringsämnen.
Miljögifter, elektromagnetisk belastning/strålningsföroreningar och giftiga byggnadsmaterial eller ämnen som vi dagligen kommer i kontakt med måste neutraliseras av vår kropp. Den behöver också näringsämnen för detta.

Som ett resultat av detta får våra kroppar varje dag mat som ofta inte täcker våra näringsbehov på ett tillfredsställande sätt. Dessutom är osunda levnadsförhållanden „rånare“ av näringsämnen.
Enligt många experter får människor i sig för lite näringsämnen och lider därför av en mängd olika näringsbrister, t.ex. zink, omega 3-fettsyror, D-vitamin, folsyra, för att nämna några.
Enligt Livsmedelsverket bör du äta minst 500 gram om dagen grönsaker/frukt för att täcka det rekommenderade näringsbehovet. Det motsvarar till exempel två generösa nävar grönsaker, rotfrukter och baljväxter och två frukter.
En annan aspekt är att de mängder näringsämnen som rekommenderas av olika institutioner endast utgör ett grundbehov för en helt frisk person.
Vid sjukdom behöver kroppen ofta många gånger mer.

De flesta människor kompenserar befintliga brister och en näringsfattig kost med en omfattande sockerkonsumtion (kakor, godis, sockerhaltiga drycker etc.) och bristen på tid för matlagning leder till överdriven snabbmatskonsumtion.
Detta gör att din kropp bara får mer mat som är värdelösa.

Sammanfattningsvis kan vi säga att under dagens levnads- och matförhållanden får de flesta människor ofta i sig för lite näringsämnen. Därför kan det vara klokt att optimera sin egen näringsförsörjning med lämpliga FitLine produkter.

I detta sammanhang kan kosttillskott ge ett viktigt bidrag till kroppens välbefinnande

Men alla kosttillskott är inte likadana. Det finns numera många olika tillverkare, och när du köper vitaminer, mineraler och liknande bör du titta mycket noga på vad du köper.

Kroppens möjligheten att tillgodoföra sig de ingående näringsämnena är ett viktigt kriterium för att en produkt ska kunna rekommenderas. Det är en stor skillnad om de näringsämnen som du tar upp faktiskt når kroppens celler eller om de bara utsöndras igen eftersom de inte kan tas upp!
Sammansättningen av näringsämnena bör också vara korrekt och proportionerna mellan dem bör balanceras.

Om du letar efter kosttillskott som verkligen når fram till cellnivå och kan optimera din näringstillförsel där, är det bäst att boka en konsultation med mig.

Jag ger dig gärna råd om vilken produkt som passar dig personligen.
FitLine kosttillskott

Pris - Rådgivning kosttillskott

Individuell rådgivning (15-30 minuter) om hur du kan optimera din dagliga näringstillförsel. Rådgivningen är gratis, du betalar bara för kosttillskotten.

Bokning eller frågor via följande formulär:

Gratis rådgivning kosttillskott

Testa det. Ge dig själv livskvalitet som gåva!

Beskriv kortfattat vad det handlar om. Se till att det inte finns något fel i din e-postadress och ditt telefonnummer så att du får mitt svar. Jag återkommer till dig så snart som möjligt!

Begär rådgivning

Till integritetspolicy