Beställ produkter online och få råd

Lev bättre än någonsin!

Mitt test, mina erfarenheter och favorit­produkter Oberoende distributör av PM-International / FitLine

FitLine erfarenheter och favoritprodukter FitLine produkter PM International AG

I mer än 20 år har näringsprodukter spelat en viktig roll i mitt liv. Redan innan jag började som självständig partner till PM International / FitLine hade jag erfarenhet av näringstillskott av olika slag, i yrkesmässiga och privata sammanhang, med mig själv, min familj och många kunder.
Nu vill jag gärna dela med mig av mina FitLine erfarenheter till dig. Varför gör jag det jag gör i dag? Vilka är mina skäl och favoritprodukter? Och: Vad är verkligen bra och vilka kosttillskott rekommenderas inte?

Varför jag använder och rekommenderar kosttillskott

När jag började undersöka ämnet näring och optimal tillförsel av näringsämnen insåg jag snabbt att vår mat i dag inte riktigt är vad den brukade vara. Jag såg och ser fortfarande att riktigt bra kost är extremt sällsynt bland människor i vårt aktuella samhälle. Det är min iakttagelse och slutsats från många samtal under många år.

Är en gurka från det spanska växthuset lika näringsrik som en gurka från trädgården eller från den regionala ekologiska jordbrukaren? Är de nya frukt- och grönsakssorterna som odlas för att få storlek och snabb tillväxt fortfarande lika värdefulla som de gamla sorterna? Vem klarar av att ha minst fem portioner färsk frukt och grönsaker på tallriken varje dag, eller har de en tendens att plocka upp något från bageriet eller pizzaservicen vid sidan om på grund av tidsbrist och stress? Hur ofta äter man godis och andra mellanmål som inte gör något för kroppen?

Förutom dessa utmaningar i vardagen och stressen på jobbet har de allra flesta människor ofta alldeles för lite kunskap om kvaliteten och betydelsen av god mat. Och även om detta finns tillgängligt är det väldigt få personer som agerar därefter, eftersom det helt enkelt är utmattande och obekvämt att byta till en riktigt bra och näringsrik kost utan de "älskade synderna".

Ytterligare andra människor lever vegetariskt eller veganskt av etiska skäl och bryr sig inte om hur de täcker hela spektrumet av alla viktiga näringsämnen. Andra äter bara "ekologiskt" men är ändå inte mätta och tror sedan att maten är perfekt och optimal trots allt.

Detta är inga teorier, utan resultatet av mina år av arbete med människor. Jag behöver bara se mig omkring i min bekantskapskrets för att se att jag kan räkna dem som medvetet och konsekvent äter bra mat på en hand!

Alla dessa punkter kan vara skäl till varför ett riktigt bra och högkvalitativt näringstillskott kan vara nyttigt. Det kan helt enkelt göra livet enklare och mindre stressigt genom att ge kroppen alla viktiga näringsämnen dagligen. Detta är också anledningen till att jag, som också länge har ätit vegetariskt och nästan veganskt, har tagit kosttillskott av hög kvalitet dagligen i över 20 år.

Hur du kan spendera pengar på fel ställe

När jag började försöka använda en rad olika kosttillskott upplevde jag olika svårigheter och utmaningar. Jag fortsatte att prova olika tillverkare eftersom kvaliteten och mervärdet inte övertygade mig.

Det fanns kemiska färgämnen, fyllmedel eller andra tillsatser som stearater, det fanns inga bra kombinationer utan alltför isolerade enskilda ämnen, andra var "rena naturen" men inte tillräckligt förnuftiga, och så vidare och så vidare. Jag var helt förtvivlad när det gällde en så enkel sak som att skaffa en riktigt perfekt sammansatt mineralprodukt, precis som när jag till exempel letade efter ett kopparpreparat, eftersom detta spårämne konstigt nog inte fanns med i mina tidigare mineralpulver. I alla fall räckte inte alla de jag hittade och provade vid den tiden till för mina krav, och alla kändes inte optimala, så jag fortsatte min odyssé på nästa sökning.

Förutom min egen sökning, tog jag också till rekommendationer från andra trovärdiga personer med erfarenhet inom detta område, men de tillfredsställde inte heller mig. Produkterna från apoteken föll rakt igenom sållet, eftersom de inte ens uppfyllde minimikraven på kvalitet, renhet och förnuftig sammansättning. Jag är alltid förvånad över att det finns så många människor som fortfarande spenderar sina pengar på sådana preparat och verkligen tror att de gör något bra för sig själva.

Om du inte har studerat ämnet och inte är bekant med det är det naturligtvis knappast möjligt att känna igen och bedöma skillnaderna. Du tror på reklamens löften och tror att preparatet för 30 kr också är bra!

Allt detta betyder naturligtvis inte att det inte finns bra produkter på marknaden, du måste bara känna till dem! Och eftersom det finns så mycket att erbjuda i detta område kan det verkligen bli för jobbigt för okunniga personer att orientera sig i denna djungel!
Men det finns ett kriterium som alla kan bedöma. Nämligen hur en produkt känns i din kropp när du använder den!

Även här tar många användare bort sitt eget omdöme och spenderar ofta pengar i åratal på preparat som helt uppenbart inte ger dem den nytta de borde ha. Det vet jag också från min egen erfarenhet av människor! Jag minns en granne som efter ett samtal med mig och efterföljande tester med mina rekommendationer blev förskräckt när hon upptäckte att hon hade spenderat pengar på fel preparat i mer än tio år.
Hon hade helt enkelt trott att de produkter hon använde redan var bra, även om hon inte kände det själv, tvärtom! Men hon tänkte att det skulle vara okej som det var. Tyvärr är det vad de flesta användare gör!

Om du läser det här kanske du känner likadant: Du vill ha det bästa för din kropp, men har inte hittat de kosttillskott som verkligen har övertygat dig. Om du bara börjar med det här ämnet kan jag bara gratulera dig till att du kan spara dig själv en hel del letande på det här sättet.
Det viktigaste är att du fortfarande måste testa produkterna själv under minst tre till sex månader i taget. Först då kan du dra en första slutsats och bestämma själv.

Innovativa produkter avslutade mitt sökande - mina erfarenheter

När jag 2001 upptäckte en då ganska okänd produktserie tog mitt sökande slut. Jag fick helt nya erfarenheter med dessa produkter. I dag är de mycket innovativa FitLine produkterna förmodligen bland de mest framgångsrika och populära näringsprodukterna i världen, som används inte bara i det vanliga vardagslivet utan även inom högpresterande sport och av många idrottsförbund i en rad olika länder.
Produkterna övertygade mig så mycket från första stund att jag integrerade dem i mitt arbete för att göra dem tillgängliga även för andra människor.

Än idag ligger produkterna flera år före de flesta produkter på marknaden tack vare innovativ och unik patenterad teknologi och formler samt kontinuerlig forskning och utveckling. Inte heller sedan dess har jag stött på några andra som skulle ha samma egenskaper, kvaliteter och specialfunktioner.

Mervärdet som användarna får genom att använda dem är den viktigaste punkten, förutom den höga kvaliteten, den solida vetenskapen och innovationen, som fortfarande övertygar mig varje dag.

FitLine test

Mina kriterier för ett bra kosttillskott

I detta sammanhang vill jag kort sammanfatta mina personliga kriterier för att ett kosttillskott ska kunna övertyga mig.

 • För mig är utgångspunkten för en bedömning vad som uppstår som ett personligt, positivt erfarenhetsvärde genom användningen av en produkt.
 • Det är en självklarhet att en produkt inte innehåller skadliga/syntetiska färgämnen, aromer och konserveringsmedel som skadar kroppen, och inte heller överflödiga och tvivelaktiga fyllmedel som stearater och liknande.
 • Hur naturlig ska en produkt vara? Det finns stora skillnader när det gäller begreppet "naturligt". Allt som tillför värde och fördelar på ett relevant sätt utan att skada är för mig helt naturligt. Vissa användare vill ha rena växter, men de uppfyller vanligtvis inte vad jag förväntar mig av kosttillskott. Detta är inte bara min erfarenhet. Jag vill dra nytta av den moderna vetenskapen och teknologin som ger mig det som inte är möjligt genom att äta en hel växt.
 • En klokt och vetenskapligt utformad helhet är ett av de magiska ord som enligt min erfarenhet gör en enorm skillnad. Att ta enskilda ämnen är sällan till nytta och ofta till och med kontraproduktivt.
  Det enda vettiga är att näringsämnena tas upp och utnyttjas på ett optimalt sätt. Tyvärr är det just här som många produkter har brister.
 • Det är just på dessa punkter som det "vanliga kosttillskottet" ofta skiljer sig från ett högkvalitativt kosttillskott, som genom modern och innovativ forskning och teknologi skapar något speciellt som de flesta tillverkare inte kan erbjuda.
 • När man dessutom lägger till högsta kvalitet, renhet och säkerhet är allt perfekt. Detta kan täckas av GMP-produktion och dopingfria tester, liksom andra tester och naturligtvis ett särskilt urval eller en särskild produktion av de råvaror som används. Även här finns det stora skillnader som köparen oftast inte ens känner till.

Mina dagliga favoriter

Följande FitLine produkter är mina favoriter som jag själv använder dagligen och som jag oftast rekommenderar för att komplettera vardagen med näringsämnen.

Så här ser min dagliga rutin ut:

Jag börjar min dag med en av de mest populära och omfattande näringsdryckerna i sortimentet, PowerCocktail! Drick lite före frukost, det är en behandling som jag ser fram emot om och om igen ;-) Blandningen innehåller många vitaminer, många värdefulla växt - och fiberämnen i kombination med olika enzymer och mjölksyrabakterier, och den smakar helt enkelt fantastiskt.

För att ytterligare förbättra min morgondryck tillsätter jag en av mina favorit "superämnen", nämligen Q10. Den flytande droppformen med en unik teknologi gör att den kan blandas direkt med PowerCocktail, där den löser sig perfekt. Även om koenzym Q10 är ett ämne som produceras naturligt i kroppen rekommenderas det som tillskott från 25-35 års ålder. Detta beror på att kroppens egen produktion redan då minskar. I ännu högre ålder är Q10 därför ett absolut måste för den som verkligen vill ha det bästa för sig själv.

Som ett eventuellt tillägg används ytterligare B-vitaminer Acti, som jag också tar extra vid olika tidpunkter på dagen och beroende på min fysiska användning eller det aktuella dagliga behovet. På den tiden var denna produkt också den första som jag blev helt förtjust i, och den är fortfarande en av mina viktigaste favoriter idag.

När jag idrottar är de essentiella aminosyrorna naturligtvis absolut nödvändiga! Inte bara på grund av min nästan veganska kost är detta oerhört viktigt för mig. Jag tar dem före och efter träning eller en större fysisk belastning, eller annars en gång om dagen på kvällen. Det är förresten en av de viktigaste sportprodukterna, men den är också bra i många andra situationer!

Min kvällsrutin är att använda mineraldrycken Resto innan jag går till sängs. Det är en av tillverkarens billigaste produkter och samtidigt en av de viktigaste och mest sålda. I många tester och mot-tester har den övertygat mig gång på gång, så att jag inte vill hoppa över den längre. Ibland använder jag den mer än en gång om dagen.

För att komplettera en holistisk tillförsel av alla viktiga näringsämnen saknas bara en sak: omega-3-fettsyror! I dag känner nästan alla till dem, men många använder fortfarande inte kosttillskott eftersom man ofta tror att kosten täcker dem bra. Eftersom jag inte är övertygad om det och DHA inte finns i växtnäring i övertygande mängder, är tillskottet en av de viktigaste punkterna i en bra kost för mig. Jag föredrar också att ta veganska omega-3-fettsyror i en drink på kvällen.

Vad passar dig?

Du undrar säkert vilka produkter som är de rätta för dig att börja med. Kontakta oss gärna via vårt konsultationsformulär, så kommer en rådgivare från vårt team att kort och kostnadsfritt diskutera med dig vad han/hon kan rekommendera dig i din individuella situation. Beroende på dina nuvarande situation och mål kan han eller hon ge lämpliga förslag.

När du vet vad som passar dig kan du börja testa produkterna på egen hand och göra dina egna FitLine erfarenheter!

Hur du gör ditt eget riskfria test

Är du nyfiken på hur du kan göra ditt eget FitLine test och på så sätt göra egna erfarenheter?

Varje person är individuell. Därför kan andra människors erfarenheter inte ersätta ditt eget FitLine test som du gör med din egen kropp. När du känner till de viktigaste fakta om kvaliteten, innovationen, den globala användningen samt inom elitidrott och produktlinjens pålitlighet, vet du att det åtminstone inte kan vara något dåligt. ;-)

Och det bästa är att du kan göra ditt eget riskfria FitLine test direkt så att du verkligen kan upptäcka vad som är bra just för DIG.

Många människor som blir medvetna om produktlinjen har hört positiva testimonial från vänner och bekanta i deras omedelbara omgivning. Det här är faktiskt de riktigt trovärdiga testrapporterna eftersom dina vänner eller familj vanligtvis inte lurar dig. De berättar om sina positiva FitLine erfarenheter av verklig övertygelse och av önskan att göra något bra för dig. Om du hör något "dåligt" från dem är det viktigt att komma ihåg att du aldrig kan överföra någon annans upplevelse till dig själv! Oavsett i vilken riktning det går!

I vilket fall som helst finns det bara ett sätt DU kan ta reda på om produkterna är bra för dig eller inte. Och det är att göra ditt eget objektiva test!

Starta ditt FitLine test med produkterna

Du kan omedelbart starta ditt eget FitLine test. Varför är det riskfritt för dig?

Eftersom du inte kan förlora pengar om köpet visar sig vara ett fullständigt misstag för dig inom de första 3 veckorna.

För att hjälpa dig att klara av dina första tvivel erbjuder företaget dig en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan returnera produkter inom 30 dagar och få pengarna tillbaka i sin helhet även om förpackningarna är tomma.

Men tänk på att denna returrätt inte innebär att dina mål är möjliga uppnå inom 30 dagar, oavsett vad du tänker åstadkomma med produkterna. Om du har vissa näringsbrister behöver kroppen en lång period av regelbundet intag eftersom vi inte pratar om "mirakeltabletter", "omedelbar-brist-bort-höga-doser" (som inte ens skulle fungera biologiskt) eller ens "medicin". Då har du missförstått vad det hela handlar om eller hur kroppen överhuvudtaget kan hantera näringstillförsel. Läs gärna även vår sammanställning av vanliga frågor och svar om produkterna.

Om du vill vara säker på att du får de bästa resultaten kan du läsa mer om hur du gör testet på rätt sätt:

 • Se till att du bara testar produkter som passar din situation! Vi upplever ofta att människor köper något av okunskap som inte är lämpligt alls, vilket naturligtvis leder till missnöje. Vår kostnadsfria konsultation är utformad för att hjälpa dig att bestämma vilken produkt som passar dig bäst!
 • Därefter tar vi emot din beställning direkt eller du kan beställa själv i webbutiken.
 • Grundläggande för ett lyckat test är då att du använder din produkt fullständigt, dagligen och korrekt enligt våra anvisningar som du får via e-post. Annars kommer du att få irrelevanta och helt felaktiga erfarenhetsvärden!
 • Enligt vår FitLine erfarenhet är det bra att hålla kontakten med oss eller din produktrådgivare under de första veckorna efter att du har börjat använda produkten. Om du har några frågor, tvivel eller osäkerheter bör du alltid kontakta din produktrådgivare omedelbart. Det är det enda sättet att säkerställa att du får all nödvändig information, stöd och alla nödvändiga justeringar som kan krävas för en framgångsrik testfas. Bestäm aldrig något på egen hand utan att konsultera produktrådgivaren eftersom du inte alls känner till produkterna och därför inte kan fatta några beslut!
 • Om det inte finns några hinder, fortsätt att använda dina produkter i minst 90 dagar, helst i ett halvår. Se till att det inte finns några luckor i din användning. Ge dig själv denna tid i ditt liv för att kunna dra en värdefull slutsats. Näringsbrister i kroppen kan bara kompenseras i små steg och inte från en dag till en annan! Din kropp kan då återhämta sig lite varje dag och därmed blir sådana tidsperioder nödvändiga.

Rådgivning

FitLine produkter PM International AG

Webbutik

Beställ originalprodukter i webbutiken

Webbutiken

Produkter FitLine Kosttillskott

Produktlinjen

Bekanta dig med de viktigaste näringsdryckerna och lär dig mer om kvaliteten och de speciella egenskaperna hos den globalt populära produktserien.

Info produkter

FitLine produktexperter sedan 2001

Rådgivning

Ta del av vår kostnadsfri rådgivning om produkterna och alla dina frågor

Rådgivning

Dra nytta av vår kompetens & service

 • Personlig och individuell rådgivning och stöd
 • Dra nytta av vår erfarenhet sedan 2001
 • Gratis, snabb och tillgänglig för dig varje dag!